Hadiah untuk Ibu di hari raya


Ibu Sarah seorang wanita yang sangat sayang kan barang-barang yang di belinya.Bermakna,kalau dah ada satu barang tu,Ibu akan guna sampai dah tak boleh pakai.Biar la buruk pun,takkan Ibu nak beli yang baru.Contoh dapur masak.Ingat-ingat Sarah la kan,dapur masak tu dari zaman Sarah baby.Bayangkan punya la oldschool nya..Tepi-tepi tu dah terhakis.



Bukannya Ibu tak mampu beli yang baru,tapi Ibu sayang sangat,sebab dah berabad bakti dapur tu.ceh!Yang lebih tragik kan,dapur sebelah tu,api tak boleh jadi besar..kira hidup segan,mati takmau lah!hahaha..Tu pun,Ibu relax je guna lagi.

Jadi nak di jadikan cerita,anaknya perempuan sorang ni,berniat nak belikan dapur yang baru.Misi ni nak buat sebelum seminggu Raya.Duit pun dah kumpul hasil titik peluh sendiri :)Alhamdulillah.. Tinggal sikit lagi je.

Selalu anak-anak orang lain hadiahkan Ibu tersayang dengan rantai emas,gelang..macam-macam lagi la yang mahal kan.Sarah dapur masak!! kesah?

sarah nak pandai masak macam Ibu

Sarah sayang ibu.Biar la Ibu sentiasa ingat Sarah bila tengah masak.Lagipun,dapur masak takkan tergadai atau di ragut orang :P

ps:harap-harap dapat belikan

4 comments:

KOrdi said...

hadiah yg bermunafaat tu~ :-) sambil bg hadiah kenyang masakan ibu, hehe

ManusiaLidi said...

heee.. yer ;)

cynta ieda said...

gud present...anak yg baik..heee
salam ramadhan..jum singgah blog sya plk
http://hunyieda.blogspot.com/2012/08/termehek-mehek.html

Awie Omar said...

Salam Ramadhan :) Baru follow sini. dari : awieomar.blogspot
Nak tak join game top "BLOGGER" musim 3 ? segala yang berkaitan pasal game ni boleh tinjau kat blog. musim 1 & 2.

Senang je caranya nak sertai game tu. Follow blog "Awie Omar" (bagi yang belum follow la) dan komen di mana mana entri dengan menyatakan
"SAYA SANGAT MAHU SERTAI BLOGGER 3 : BATTLE ROYALE"
Johan akan mendapat mendapat ganjaran RM 150.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...